Σελίδες

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η πριγκίπισσα Φιλία

  Σε ένα όμορφο παλάτι ψηλά στον ουρανό ζούσε μια πριγκίπισσα που την έλεγαν Φιλία. Εκεί ψηλά λοιπόν που έμενε, μπορούσε να δει τι γινόταν στη γη. Παρακολουθούσε προσεκτικά τους ανθρώπους. αλλά και από τη γη μπορούσαν να τη δουν κι ας ήταν τόσο ψηλά. Όταν έβλεπε προσωπάκια χαρούμενα ή πιασμένα χέρι-χέρι, ήταν χαρούμενη και η καρδιά της γέμιζε με ευτυχία και χαρά και έτσι σκόρπιζε παντού το χαμόγελο της. Όταν έβλεπε όμως προσωπάκια θυμωμένα και μόνα τους ή ανθρώπους να μαλώνουν, σπάραζε η καρδιά της και έκλαιγε συνέχεια. Ήταν δυστυχισμένη και έψαχνε τρόπους για να τους βοηθήσει.
  Στο παλάτι που ζούσε είχε μαζί της και τους φίλους της, την Αγάπη, την Αλήθεια, το Σεβασμό και την Συνεργασία. Και εκείνοι ήθελαν να είναι χαρούμενοι οι άνθρωποι και μονοιασμένοι. Κάτω όμως στη γη υπήρχαν οι εχθροί της Φιλίας  που προσπαθούσαν να στεναχωρήσουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να κλαίνε. Ο Θυμός, η Ζήλια, το Ψέμα και η Μοναξιά. Κάθε φορά που κάποιος από τους εχθρούς της Φιλίας της έκανε επίθεση στεναχωρώντας τους ανθρώπους, οι φίλοι της αγωνίζονταν να προστατέψουν τους ανθρώπους και να τους δώσουν ξανά χαρά, αγάπη, αλήθεια, σεβασμό, συνεργασία.....

Ας φανταστούμε λοιπόν τι έγινε τη μέρα που επιτέθηκε ο θυμός, η ζήλια, το ψέμα, η μοναξιά ... Πως μπορεί να καταστραφεί η Φιλία;; Τι μπορούμε να κάνουμε για να την προστατεύσουμε;;


Προτεινόμενες δραστηριότητες:

  1. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν σε Α4 χωρισμένο στη μέση την εικόνα της γης ή του παλατιού όταν η φιλία είναι χαρούμενη και από την άλλη πλευρά τι γίνεται όταν υπάρχει θυμός και τσακωμός.
  2.  Επίσης μπορούμε μέσω αυτή της ιστορίας να εξηγήσουμε στα παιδιά τα συναισθήματα. 
  3. Σε κόλλες χαρτί μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα που νιώθουν είτε γενικά είτε σε κάποια κατάσταση που τους συμβαίνει είτε μέσα σε μια φιλία, με ζωγραφική ή με όποιο τρόπο επιθυμούν τα ίδια.
Επιμέλεια:Λάλου Σπυριδούλα - Μαρία
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου