Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Χρήσιμα προγράμματα για παιδιά και εκπαιδευτικούς


Στόχος του άρθρου αυτού είναι η παρουσίαση κάποιων δωρεάν προγραμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα ακόλουθα:
·         OOo4kidis: Ένα πρόγραμμα όπου παρέχει την απλοποιημένη έκδοση του openoffice.org για παιδιά ηλικίας 7 με 12 ετών. Το απλούστερο περιβάλλον εργασίας καθώς το κάνει κατάλληλο και εύχρηστο για παιδιά.
·         KidZui: Ο φυλλομετρητής KidZui σχεδιάστηκε για εύκολη και ασφαλή περιήγηση των παιδιών στον ιστό. Δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε όλο το διαδίκτυο παρά μόνο σε ιστοσελίδες που έχουν εγκριθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς.
·         GCompris: Το GCompris διαθέτει ένα όμορφο και πολύχρωμο παιδικό περιβάλλον. Αποτελείται από μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά 2 έως 10 ετών. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.
·         TuxPaint: Το TuxPaint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά.
·         TuxMath: Το TuxMath είναι ένα πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο την εξάσκηση τους στα μαθηματικά.
·         TuxTyping: Το TuxTyping είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, με ενδιαφέροντα γραφικά και ηχητικά εφέ, που χρησιμοποιούνται για να μάθετε ή να βελτιώσετε τη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.
·         Primary Education Through E-learning: Είναι μια σημαντική καινοτομία του SCIL (Sydney Centre) για ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο νηπιαγωγείο όπως συμβαίνει και στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα νήπια καθοδηγούμενα από τους δασκάλους τους, ανέπτυξαν ικανότητες στη δημιουργία ψηφιακών βιβλίων, αναδεικνύοντας πτυχές της μάθησης τους.
·         Sebrans ABC: Είναι ένα περιβάλλον εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που παρέχει εκπαιδευτικά παιχνίδια για δεξιότητες μνήμης, μαθηματικά, γράμματα και αναγνώριση εικόνων για παιδιά.
·         Seterra: Ένα δωρεάν πρόγραμμα γεωγραφίας με δεκάδες διαφορετικές ασκήσεις. Μάθετε για τις χώρες, τις πρωτεύουσες, τις σημαίες και τις πόλεις σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει και χρονόμετρο για να μετρήσετε πόσο γρήγορα θα ολοκληρώσετε τις ασκήσεις.
 Αυτά είναι κάποια από τα προγράμματα που σας προτείνουμε εμείς, ωστόσο σας επισυνάπτουμε και την σελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε και να βρείτε περισσότερα προγράμματα αλλά και να τα κατεβάσετε ότι θέλετε στον υπολογιστή σας.



Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός

Πηγές:

Follow & Like:  Teacher's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου