Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Πάρε τα μπρατσάκια σου και φύγαμε…. ήρθε το καλοκαίρι


Πάρε τα μπρατσάκια σου και φύγαμε…. ήρθε το καλοκαίρι

Εδώ και αρκετό καιρό διανύουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά οι περισσότεροι γονείς ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τις άδειες τους, για να ξεκινήσουν οι εξορμήσεις με τα παιδιά τους. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε για τις παραλίες με τους μικρούς σας εξερευνητές φροντίστε πρώτα να ενημερωθείτε για την ασφάλεια τους.

Επομένως, να τι πρέπει να προσέξετε για να μην κινδυνέψουν:

-          Είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία να διδάξετε στα παιδιά σας την αγάπη για την θάλασσα. Να αγαπούν το νερό και να μην το φοβούνται. Βέβαια μέσα σε αυτή την βιωματική κυρίως διδαχή πρέπει να ενταχθεί ο σεβασμός αλλά και το μέτρο.

-          Ποτέ δεν πρέπει να αφήνετε μικρά παιδιά κοντά στο νερό χωρίς την επίβλεψη κάποιου ενήλικα, τα παιχνίδια με το νερό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

-          Μην εμπιστεύεστε τα φουσκωτά βοηθήματα τύπου μπρατσάκια για την ασφάλεια των παιδιών μας, διότι μπορεί να σας «προδώσουν» χωρίς να το αντιληφθείτε.

-          Αν έχετε μάθει στο παιδί σας να κολυμπάει, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επιθυμητό, αυτό δεν σημαίνει ότι το μπορείτε να το εμπιστεύεστε απόλυτα και να το αφήνετε να κολυμπάει χωρίς την επίβλεψη σας. Κάτι το οποίο είναι δύσκολο διότι δεν γίνετε να είστε συνέχεια στο νερό, γι’ αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και παιχνίδια στην ακτή.

-          Αν η θάλασσα είναι «ταραγμένη» το κολύμπι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, οπότε καλύτερα να το αποφύγετε και να προτιμήσετε δραστηριότητες κοντά στην ακτή.

-          Απαγορεύεται το κολύμπι με γεμάτο στομάχι. Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα, για να μπορέσετε να κολυμπήσετε. Αυτό ισχύει για μικρούς και μεγάλους…!!!

-          Αν οι διακοπές σας γίνονται εν πλω τα παιδιά οφείλουν να φοράνε εγκεκριμένα σωσίβια και να επιβλέπονται συνεχώς.

Ίσως να φαντάζουν πάρα πολλά όλα αυτά που πρέπει να προσέξουμε μικροί κυρίως αλλά και μεγάλοι για την σωστή μας επίσκεψη στις παραλίες, αλλά οφείλουμε να τα εφαρμόσουμε για να έχουμε χαρούμενες και ασφαλείς διακοπές….
Μην ξεχνάτε ότι η θάλασσα όσο «ήρεμη» και αν δείχνει έχει παραπάνω δυνατότητες από εμάς..χρειάζεται προσοχή και όχι ηρωισμούς..   

 Καλές και ασφαλείς διακοπές

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα