Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Δραστηριότητες με τα παιδιά σας: Επιστροφή στη φύση

Δραστηριότητες με τα παιδιά σας: Επιστροφή στη φύση



 Αφήστε επιτέλους τα κινητά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Ήρθε η ώρα να περάσετε - και να δημιουργήσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας. Όλο και περισσότερο αντικρίζω το - φαινόμενο- ‘Θες να σου δώσω το κινητό μου να παίξεις; Θέλω να πιω λίγο καφέ και γω.’
    Είναι βέβαια κατανοητό πως και εσείς οι γονείς έχετε ψυχή και χρειάζεστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, αλλά όλα μπορούν να έχουν μια ισορροπία και ένα μέτρο. Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά σας, γιατί αυτά θα θυμούνται μεγαλώνοντας, αυτές οι στιγμές τα ‘πλαθουν’.
   Παίξτε παιχνίδια στη φύση. Ο χαμένος θησαυρός, το σχολείο του δάσους, ψάχνοντας τον λύκο και άλλα τέτοιου είδους παιχνίδια, βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν την φύση, να την αγαπήσουν αλλά κυρίως να την σεβαστούν. Η περιβαλλοντική αγωγή είναι πολύ σπουδαία και οι γονείς οφςιλουν να δίνουν τέτοια ερεθίσματα από μικρή ηλικία.        
Επίσης, μπορείτε να κατασκηνώσετε σε κάποιο δάσος, για να γνωρίσετε τις ομορφιές της φύσης (ΠΡΟΣΟΧΉ: μην ανάψετε φωτιά ή ξεχάσετε τα σκουπίδια σας!) Εξηγείστε στους μικρούς σας εξερευνητές την συμβολή τους με την δεντροφυτευση ή την δημιουργία κάδων απορριμάτων. Χρειάζεται φαντασία, σκέψη, δημιουργικότητα και όλα μπορείτε να τα καταφέρετε παρέα.
  Σκοπός όλων όσων προαναφέρθηκαν είναι να κάνουμε φανερό στα παιδιά την επιρροή που ασκούμε καθημερινά με τις ενέργειες μας στην φύση. Η περιβαλλοντική αγωγή, φαντάζει κάτι απλό αλλά δεν είναι, χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια. Ξεκινήστε νωρίς μαζί με τα παιδιά σας. Αγαπήστε τη φύση, δημιουργήστε όμορφες στιγμές και αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά σας!

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα