Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Εμείς σας προτείνουμε, εσείς αποφασίζετε


   Επιτέλους τελείωσαν τα σχολεία, ήρθε το καλοκαιράκι και οι στιγμές τις χαλάρωσης. Ωστόσο, αν επιθυμείτε τα παιδιά σας να μην χάσουν επαφή με το σχολείο και όσα έμαθαν, εμείς είμαστε εδώ. Σας προτείνουμε λοιπόν κάποια βιβλία που μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά κατά την διάρκεια των διακοπών.

·         Το μήνυμα της αγάπης, Τασούλα Τσιλιμένη, εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ
Τι συμβαίνει τη γιορτή της άνοιξης στο νησί των Αβάντων; Γιατί η αυλή του κυρίου Έγκ γεμίζει καλάθια μέρες πριν; Από πού ο κύριος Έγκ έμαθε τη μοναδική τέχνη για τα αβγά καλλιτεχνήματα; Πώς και γιατί όλο και πιο συχνά το χαλί ρουφά σταγόνες από το αγαπημένο τσάι του κυρίου Έγκ; Ένα τρυφερό παραμύθι για την αξία της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αναγνώρισης, της αποδοχής και της ταπεινότητας.
Μια ιστορία για τη ζωή και τη φυσική της πορεία. Ένα βιβλίο που με ρεαλισμό, λεπτότητα και τρυφερότητα ψιθυρίζει τα συναισθήματα της απώλειας, του ψυχανεμίσματος της φθοράς αλλά κυρίως το μεγαλείο της Αγάπης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
·         Ο ξυλοπόδαρος βασιλιάς, Μαρία Παπανδρέου, εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ
Σε μια μακρινή χώρα στην άκρη της γης, όλοι οι κάτοικοι είναι ψηλοί εκτός από έναν τον βασιλιά της. Τον αποκαλούν μάλιστα κοροϊδευτικά ο "νάνος βασιλιάς", κάτι που τον θλίβει ιδιαίτερα. Αποφασίζει λοιπόν να τους εκδικηθεί βγάζοντας σκληρούς νόμους. Τα χρόνια περνούν και ο μοναχογιός του ετοιμάζεται να τον διαδεχτεί στον θρόνο. Υπάρχει όμως ένα μυστικό καλά κρυμμένο: είναι και εκείνος το ίδιο κοντός με τον πατέρα του. Για να αποφύγει τον χλευασμό του γιου του, ο βασιλιάς προκηρύσσει διαγωνισμό με έπαθλο χίλια χρυσά φλουριά για όποιον καταφέρει να... ψηλώσει το βασιλόπουλο. Τρεις είναι οι υποψήφιοι: ένας γιατρός, ένας ηθοποιός και ένας ξυλουργός. Οι δύο πρώτοι αποτυγχάνουν και μοναδική ελπίδα του μελλοντικού βασιλιά είναι ο ξυλουργός. Θα καταφέρει άραγε να τον κάνει ψηλό μέχρι τη μέρα της στέψης του ή θα καταδικαστούν και οι δύο, ο ξυλουργός σε θάνατο και ο διάδοχος σε παντοτινή δυστυχία; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
·         Κατορθώματα και θαύματα, ταξίδια στην μυθολογία, Μαρία Αγγελίδου, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κατόρθωμα είναι ο κόσμος, κατόρθωμα και θαύμα. Κατορθώματα των θεών ο πλούτος κι ο έρωτας. Κατορθώματα των ανθρώπων η αγάπη και το σωστό και τα λάθος. Κατορθώματα, αλλά και θαύματα.Αίνιγμα, τέλος, αίνιγμα μεγάλο η ζωή.Οι μύθοι ιστορούνε το Άγνωστο, ξέρουν αυτό που ποτέ δε θα μάθουμε, έχουν λόγια και πρόσωπα για τους θεούς και τους ήρωες που έχουμε μέσα μας. Οι μύθοι είναι ποτάμια αιώνια κι οι ιστορίες τους κυλάνε μέσα από τα τοπία του Χρόνου. κατηφορίζουν πλαγιές, σκάβουν βουνά, γκρεμίζονται από ψηλά τις νύχτες και σκαρφαλώνουν τις μέρες, διασχίζουν κάμπους απέραντους. Διασχίζουν εποχές. Διασχίζουν ζωές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
·         Η δημιουργία του κόσμου  και οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, Ελένη Δικαίου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
Οι ιστορίες που θα διαβάσετε σ' αυτό το βιβλίο είναι πολύ παλιές. Τις έφτιαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας κι οι αλήθειες που κρύβουν μέσα τους είναι στολισμένες με τόση φαντασία, που κάνει την καθεμιά τους ένα παραμύθι συναρπαστικό. Γιατί ήταν σπουδαίοι "παραμυθάδες" οι αρχαίοι Έλληνες κι οι ιστορίες απ' την ελληνική μυθολογία για τη δημιουργία του κόσμου και τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου είναι απ' τις ωραιότερες που έχουν φτιάξει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).





Στην συνέχεια ακολουθούν τίτλοι κι άλλων βιβλίων:
·         Ο μικρός δράκος Καρύδας, Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο, Ίνγκο Ζίγκνερ εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
·         Η Ελεάννα στο Νησί της Ευτυχίας, Φίλιππος Φιλίππου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
·         Περιπέτειες στην Καλλιτεχνούπολη, Πέγκυ Φούρκα, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
·         Οι Γενναίοι του Μαραθώνα, Θάνος Κονδύλης, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

   Τα βιβλία που σας προτείνουμε είναι για ηλικίες 9 με 12 ετών. Δεν είναι υποχρεωτικό να τα διαβάσουν τα παιδιά μόνα τους, μπορείτε παρέα να περάσετε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο…Καλή ανάγνωση…

Επιμέλεια:
Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός

 Follow & Like :Teacher's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα