Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η εμπειρία μιας ομαδάρχισσας σε μια κατασκήνωση: τα οφέλη που αποκόμισα


   Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισα να πάω ως ομαδάρχισσα σε μια κατασκήνωση, κάτι το οποίο δεν είχα ξανακάνει. Έχοντας πληροφορίες από φίλους που έχουν δουλέψει σε κατασκήνωση αποφάσισα ότι ήθελα να δοκιμάσω και αυτή την εμπειρία. Μπορώ να πω ότι η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

   Φθάνοντας λοιπόν στην κατασκήνωση, δεν θα σας το κρύψω, είχα ένα άγχος αλλά ταυτόχρονα ένιωθα και έναν ενθουσιασμό για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Ομολογώ ότι από την κατασκήνωση αποκόμισα πολλές εμπειρίες, οι οποίες θα με συνοδεύουν για όλο τον χειμώνα. Το σημαντικότερο θεωρώ πως ήταν η καθημερινή επαφή με τα παιδιά. Για όσες μέρες βρισκόμουν εκεί, μοιράστηκα αρκετές ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά (γέλια, παιχνίδι, χαρά) αλλά δεν έλειπαν και οι στιγμές κούρασης στο τέλος της κάθε ημέρας. Επιπλέον, η κατασκήνωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία όπου οι ομαδάρχες ζουν, εργάζονται και παίζουν μαζί.
   Σημαντικό επίσης ήταν και η επαφή με τη φύση, καθώς οι κατασκηνώσεις βρίσκονται μέσα στο πράσινο, κάτι που σε αναζωογονεί. Οι παιδικές φωνές, η φύση, οι νέες γνωριμίες θα μου μείνουν αξέχαστες. Μια καλοκαιρινή κατασκηνωτική δουλειά προσφέρει ανεκτίμητες ικανότητες, κατάρτιση και ευκαιρίες εμπλουτισμού που δεν μπορείς να βρεις αλλού. Τα οφέλη που κερδίζεις από μία τέτοια εμπειρία είναι ανεκτίμητα. Αξίζει τον κόπο, την κούραση και την τρέλα που θα περάσεις.

Είναι μια εμπειρία ζωής.

Επιμέλεια: Αμαλία Καλαματιανού
 Εκπαιδευτικός
Follow & Like : Teacher's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα