Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Παιδιά και τοξοβολία


   Αναζητώντας θέμα για το σημερινό άρθρο σκέφτηκα να αναπτύξω κάποιους λόγους που θα ήταν καλό τα παιδιά να ασχοληθούν με την τοξοβολία. Ένα ιδιαίτερο άθλημα που ελάχιστοι το γνωρίζουν και ασχολούνται με αυτό. Φυσικά όσα αναφέρω είναι η προσωπική μου άποψη και δεν είναι βέβαιο πως βοηθάει με τον ίδιο τρόπο όλα τα παιδιά η τοξοβολία.


Έτσι κάποιοι από τους λόγους είναι :

1.      Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες. Μικρούς και μεγάλους. Η σωματική διάπλαση δεν παίζει κάποιο ρόλο. Σημαντικό είναι επίσης ότι μπορούν να ασχοληθούν με την τοξοβολία και παιδιά με κινητικές δυσκολίες.
2.      Τα παιδιά που ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών καθώς ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή.
3.      Η τοξοβολία βελτιώνει το πνεύμα και την αυτοπεποίθηση. Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής. Όπου μαθαίνουν μέσω της τοξοβολίας μέχρι να έχουν μια επιτυχημένη βολή.
4.      Δεν αρέσουν σε όλα τα παιδιά τα ομαδικά αθλήματα, γι’αυτό μέσω της τοξοβολίας μπορούν να αποκτήσουν αντίστοιχα εφόδια, όπως είναι η ενθάρρυνση, η προσπάθεια, η αυτοπεποίθηση και ούτω καθεξής.
5.      Η τοξοβολία όπως και τα άλλα αθλήματα διδάσκει στα παιδιά την σπουδαιότητα της ασφάλειας. Όλα τα αθλήματα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αν οι αθλητές είναι ριψοκίνδυνοι.
6.      Ας μην ξεχνάμε κάτι ιδιαίτερα βασικό, η τοξοβολία είναι και ψυχαγωγία. Ο τοξότης δεν μαθαίνει μόνο αλλά διασκεδάζει κιόλας.
   Κλείνοντας ήθελα να τονίσω πως κάθε παιδί αντιδρά και διασκεδάσει διαφορετικά, οπότε καλό θα ήταν η επιλογή του αθλήματος που θέλει να ασχοληθεί το παιδί να γίνει από κοινού και όχι επειδή εσείς το βρίσκεται διασκεδαστικό, χρήσιμο ή εκπαιδευτικό. Το ζήτημα είναι να περνά το παιδί καλά….

Επιμέλεια:

Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός

Follow & Like:  Teacher's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα