Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Το Pilates και τα οφέλη του για τα παιδιά


   Όλοι γνωρίζουμε πως η γυμναστική βοηθάει μικρούς και μεγάλους σε νου και σώμα. Μέσα από την γυμναστική νιώθουμε ευεξία, χαλάρωση, υγεία, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποιούμαστε και ούτω καθεξής.
   Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα μιλήσουμε για ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής που έχει κάνει την εμφάνιση του πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Η γυμναστική αυτή ονομάζεται Pilates. Ξεκίνησε από τον Τζόζεφ Πιλάτες όπου όντας ένα φιλάσθενο παιδί και έπειτα ενήλικας προσπαθούσε μέσα από την γυμναστική να κρατάει υγιή το σώμα του. Προσπάθησε και διέδωσε το είδος αυτό γυμναστικής και σε άλλους.
   Η συγκεκριμένη μέθοδος γυμναστικής εστιάζει την προσοχή στην υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης, ενισχύει τον κορμό και τους κοιλιακούς μυς. Τα οφέλη του Pilates για τα παιδιά έχουν ως εξής:
1.      Ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και των άκρων.
2.      Προώθηση της συγκέντρωσης και του ελέγχου (μυαλό και σώμα).
3.      Έλεγχος των μυών.
4.      Έλεγχος της αναπνοής.
5.      Μείωση του στρες ή της υπερκινητικότητάς του παιδιού.
6.      Συμβάλλει στην προώθηση της ισορροπίας.
7.      Τονώνει το σώμα και διορθώνει την κακή στάση.
8.      Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση όπως και κάθε είδος γυμναστικής.
   Διαπιστώνουμε λοιπόν, πως το Pilatesαπό την αρχή της δημιουργίας του, μέχρι και σήμερα βοηθά μικρούς και μεγάλους. Αν ψάχνετε ένα είδος γυμναστικής για τους μικρούς σας αθλητές που να μην το βαριούνται, να είναι ιδιαίτερο και δημιουργικό, σας προτείνω να ξεκινήσετε Pilates. Προσοχή όμως, διότι χρειάζεστε έναν γυμναστή εξειδικευμένο σε αυτό το είδος γυμναστικής για παιδιά.

Καλή αρχή!


Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός
Follow & Like :Teacher's Blog

Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα