Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ότι δεν χρειάζεσαι δώρισέ το!


   Όταν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί σπεύδουν να το εφοδιάσουν με τα άκρως απαραίτητα και μη. Άλλοι αγοράζουν κούνια, αλλαξιέρα, καρότσι, άλλοι ρούχα, σεντόνια, παπούτσια και άλλοι παιχνίδια. Εννοείται πως όλα τα δώρα είναι ευπρόσδεκτα και έχουν το ρόλο τους. Τι θα τα κάνετε όμως όταν το παιδί δεν τα χρειάζεται πια;
   Είναι γεγονός ότι τα πρώτα ρούχα του παιδιού είναι αναλώσιμα, αφού η ανάπτυξή του είναι ραγδαία και δεν μπορεί να φορέσει τον 1ο και τον 2ο μήνα τα ίδια. Αυτό ισχύει και με τα παιχνίδια. Έχουν και εκείνα την ηλικία τους. Έτσι στο σημερινό άρθρο θέλησα να σας προτείνω κάποιες λύσεις για τον όγκο των ρούχων και των παιχνιδιών που έχετε συλλέξει και δεν τα χρησιμοποιεί πια το παιδί σας.

1.      Μπορείτε να διαλέξετε τα πιο καλά και ανθεκτικά, ρούχα, παιχνίδια, και να τα αποθηκεύσετε αν σκέφτεστε να κάνετε και άλλο παιδί.
2.      Μπορείτε να τα δωρίσετε σε συγγενείς, φίλους ή γείτονες που έχουν παιδί.
3.      Επίσης, υπάρχουν εγκεκριμένοι κάδοι ρούχων ανακύκλωσης, όπου ο κάθε δήμος τα συλλέγει και τα διανέμει σε όσους το έχουν ανάγκη.
4.      Ξεχωρίστε τα καλά παιχνίδια, τοποθετήστε τα σε κούτες, σφραγίστε τις, γράψτε πάνω «παιχνίδια» και αφήστε τις δίπλα από κάποιο κάδο.
5.      Μπορείς με τον ίδιο τρόπο, να τα πας σε κάποιο ίδρυμα με παιδιά, σε σχολεία και οργανισμούς.
6.      Τέλος, μπορείτε να τα δώσετε στην εκκλησία, όπου πάλι ξεχωρίζονται και διανέμονται σε όσους τα έχουν ανάγκη.
   Θεωρώ πως είναι κρίμα ρούχα, παιχνίδια, παπούτσια, βιβλία και όλα όσα πλέον δεν χρειαζόμαστε να τα πετάμε στα σκουπίδια έτσι απλά. Υπάρχουν άτομα, οικογένειες, ιδρύματα και οργανισμοί που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ότι δεν χρειάζεσαι λοιπόν δώρισε το!
                                                           
Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός

Follow & Like: Teacher's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα