Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Οδηγίες για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο!

 


Ξεκινάει η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο και αυτή οφείλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής. Έτσι, για να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων θα πρέπει να εφαρμοστούν πολλαπλά μέτρα.

Αρχικά, χρειάζεται να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ μαθητών και μαθητών-εκπαιδευτικών, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό. Σημαντικό επίσης, είναι το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό καθώς ύστερα να γίνεται εφαρμογή αντισηπτικού που θα υπάρχει σε κάθε τάξη. Απαραίτητη είναι η χρήση της κατάλληλης προστατευτικής μάσκας τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές.

 Όπως είναι ήδη γνωστό, οι μαθητές θα πρέπει να αποφεύγουν να ακουμπούν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους. Να μην ανταλλάσσουν μολύβια, μαρκαδόρους και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Θα πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους μοναδικά αντικείμενα.

Ας εξηγήσουμε στα παιδιά μας πόσο σημαντική είναι αυτή η περίοδος καθώς και πόσο γενναίοι, προσεκτικοί πρέπει να είναι. Σίγουρα θα χρειαστεί εκπαίδευση και προσαρμογή, αλλά μη ξεχνάτε εσείς είστε τα πρότυπα των παιδιών σας.

 

Περισσότερες οδηγίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://eody.gov.gr/odigies-gia-dimotika-scholeia-loimoxi-apo-to-neo-koronoio-sars-cov-2-covid-19/

 

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά!

 

Επιμέλεια:

Καλαματιανού Αμαλία

Εκπαιδευτικός

Follow & Like:Teacher's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα