Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Δίδαξε στα παιδιά σου την έννοια της προσφοράς

Προσφέρω:  < προς + φέρω : δίνω σε κάποιον κάτι ή κάνω για χάρη του κάτι,  για να δηλώσουμε συναισθήματα φιλίας, σεβασμού, ευγνωμοσύνης κτλ. ή το χαρακτήρα της επισημότητας. Χαρίζω σε κάποιον κάτι, του κάνω ένα δώρο. Δίνω κάτι σε κάποιον αφιλοκερδώς.
 Μια λέξη που κρύβει πίσω της σημασίες και νοήματα που λίγοι μπορούν να αντιληφθούν και να εφαρμόσουν. Δείξτε στα παιδιά σας, καθοδηγήστε τα, προς αυτό το δρόμο. Η προσφορά είναι το μεγαλύτερο αγαθό στον άνθρωπο. 

Στην συνέχεια ακολουθεί ένα βίντεο, μια εικόνα χίλιες λέξεις:


 Μην ΞΕΧΝΑΤΕ να ΔΙΝΕΤΕ !!



Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός

Follow & Like: Teacher's Blog

Πηγές:

http://www.greek-language.gr

el.wiktionary.org

Το βίντεο είναι από διαδικτυακό ιστότοπο, μπορείτε να το βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/pinnokio.gr

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η μόνη παιδική εργασία, πρέπει να είναι το σχολείο και το παιχνίδι

Η μόνη παιδική εργασία, πρέπει να είναι το σχολείο και το παιχνίδι

Η μοναδική παιδική εργασία που επιβάλλεται να κάνουν τα παιδιά είναι τα μαθήματα του σχολείου και το παιχνίδι.Αρχικά, υπάρχουν πολλά παιδάκια σε όλο τον κόσμο που είναι αναγκασμένα να  εργάζονται σε μη επιτρεπτές συνθήκες. Σαφέστερα, αυτά τα παιδιά δεν ζουν ανέμελα και ευτυχισμένα, αφού δεν παίζουν και δεν εισπράττουν την κατάλληλη στοργή. Μεταξύ των άλλων, δεν πηγαίνουν στο σχολείο αφού η πολύωρη εργασία δεν τους το επιτρέπει!

Παιδική εργασία σε ποσοστά!
Σύμφωνα με στατιστικά της UNICEF, ένα στα έξι παιδιά σε όλον τον κόσμο είναι υπόδουλα στην παιδική εργασία.
Συγκεκριμένα, 171 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες εργασίας. Η εργασία τους είναι κατά κύριο λόγο, τα λατομεία και τα ορυχεία. Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει αρνητικά την υγεία τους. Σαφέστερα, ο βαθμός επικινδυνότητας της σωματικής τους ακεραιότητας είναι πολύ μεγάλος. Αναμφίβολα, οι παιδικοί οργανισμοί είναι ευάλωτοι και ευαίσθητοι, για να ανταποκριθούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Παραδείγματα παιδικής εργασίας στον κόσμο!
Παιδική εργασία στην Ινδία:
Πολλά παιδιά στην Ινδία μεταφέρουν τούβλα στο κεφάλι από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Παιδική εργασία στην Τουρκία:
Στην Τούρκικη χώρα στην Μπασμανέ, υπάρχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών που μεταφέρονται με πούλμαν με προορισμό τα εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων.

Παιδική εργασία στην Αφρική:
Για να παραχθεί η λατρεμένη σοκολάτα, καθημερινά εργάζονται σκληρά πολλά ανήλικα παιδιά, στην Αφρική. Μεταξύ των άλλων, μαζεύουν τους κόκκους από τα κακαόδεντρα.

Παιδική εργασία στο Μπαγκλαντές:
Εκεί μικρές ηλικίες παιδιών δουλεύουν σκληρά σε εργοστάσια καθημερινά κάτω από βλαβερές συνθήκες. Βάση ερευνών έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα κατά την παιδική εργασία.

Παιδική εργασία στην Αργεντινή:
Μια μεγάλη εταιρία πουλερικών απασχολεί χιλιάδες παιδιά ως ρακοσυλλέκτες για την εύρεση χαρτονιών στους δρόμους.

Παιδική εργασία στην Ελλάδα:
Στην Ελλάδα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής εργασίας αναφέρονται στα παιδιά των φαναριών και στα παιδιά των δρόμων.

Τέλος, καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και να προφυλάξουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Τα παιδιά είναι αθώες ψυχές, αδύναμες και ευάλωτες, χρειάζονται αγάπη, στοργή και προστασία. Αυτά είναι η συνέχεια του κόσμου και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον!



Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγές: cnn.gr, www.iatrikathemata.gr

Follow & Like: Nancy’s Blog

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα