Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Α΄ Δημοτικού: «Μαμά δεν πάω πρώτη φορά σχολείο»

   Το σχολείο έχει λίγες μέρες που άρχισε και οι γονείς συνεχίζουν να είναι αγχωμένοι για τα πρωτάκια τους. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που μεταδίδεται ιδιαίτερα γρήγορα και είναι άκρως κολλητικό.

   Αγαπημένοι μου γονείς, σκεφτείτε πως τα παιδιά σας δεν είναι η πρώτη φορά που πάνε σχολείο, απλά τώρα πάνε στο «Μεγάλο σχολείο». Σίγουρα οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις θα είναι διαφορετικές, αλλά σε συνεργασία με του εκπαιδευτικούς οι μετάβαση θα είναι ομαλή.

   Από τη μεριά σας χρειάζεται :

·       Να είστε ήρεμοι κι όχι αγχωμένοι.

·       Να συζητάτε με τα παιδιά σας για την καθημερινή τους ρουτίνα στο σχολείο.

·       Αφήστε τα να σας πουν ότι εκείνα επιθυμούν και ύστερα ρωτάτε και εσείς, ας είναι κάθε μέρα η ίδια συζήτηση, τα παιδιά το χρειάζονται.

·       Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν μόνα τους τα ρούχα που θα φορέσουν.

·       Αφήστε τα να ετοιμάσουν μόνα τους την τσάντα για την επόμενη ημέρα, ύστερα μπορείτε να κάνετε έναν διακριτικό έλεγχο.

·       Δοκιμάστε να αφήσετε το παιδί να μελετήσει μόνο του, αν δεν τα καταφέρει θα ζητήσει την βοήθεια σας.

    Το Δημοτικό σχολείο είναι μια αλλαγή για το παιδί, δεν χρειάζεται όμως άγχος. Εφοπλιστείτε με υπομονή, ηρεμία και όλες οι αλλαγές θα γίνουν λατρεία. Ειδικά όταν θα ακούτε τα νέα από το σχολείο ή όταν δείτε τα πρώτα τους έργα στο σχολείο. Τα παιδιά δεν είναι τόσο αγχωμένα όσο εμείς νομίζουμε, τα περισσότερα αναμένουν να δουν τους φίλους τους, το νέο σχολείο, να μάθουν τι θα κάνουν εκεί, να γνωρίσουν τον /την δάσκαλο/α τους.

Μείνετε ψύχραιμοι αγαπημένοι μου και απολαύστε και εσείς την παιδικότητα ...

 Δείτε επίσης: Πώς να σημειώνω τα καθήκοντα μου; (Tips)


Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & LikeTeacher's Blog

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα