Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Εσύ πότε θα γίνεις μάνα;

    Είσαι 30 χρονών; Παντρεμένη ή και ανύπαντρη; Έχεις σχέση χρόνια; Όλες οι φίλες σου έκαναν οικογένεια και παιδιά; Όλοι σε ρωτάνε εσύ πότε θα κάνεις τη δική σου οικογένεια;

   Εσύ πότε θα γίνεις μάνα; Αύτη η ερώτηση συχνά φέρνει σε αμηχανία ακόμη και σε δύσκολή θέση τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδιά και ακόμη δεν τα έχουν καταφέρει. Στενοχωρεί θα έλεγα άτομα που θα ήθελαν να έχουν οικογένεια και ακόμη δεν έχει προκύψει. Γι’ αυτό θα πρότεινα σε όσους συχνά κάνουν αυτές τις ερωτήσεις να σκέφτονται πρώτα. Επίσης αγαπημένα μου ζευγάρια:

·       Η ζωή είναι δική σας, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας πει πότε θα παντρευτείτε πόσο μάλιστα αν θα κάνετε παιδιά.

·       Δεν αφορά κανέναν αν εσείς προσπαθείτε ή όχι, είναι δικό σας θέμα αν θα το μοιραστείτε.

·       Μην σας πανικοβάλουν οι ερωτήσεις που σας βομβαρδίζουν.

·       Όσο δίνετε αξία σε αυτές τις ερωτήσεις τόσο μεγαλύτερο κακό κάνετε σε εσάς.

·       Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε παιδιά. Οφείλετε να είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο και όχι επειδή έχουν παιδιά οι φίλοι σας πρέπει να κάνετε και εσείς.

   Το αν θα κάνεις παιδιά και ο τρόπος που θα τα μεγαλώσεις αφορά μόνο το ζευγάρι. Ελπίζω και εύχομαι οι συμβουλές μου να βρουν αντίκτυπο στις καρδιές σας.

Με αγάπη

Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & Like: Teacher's Blog

 

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα