Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Εκπαιδευτικό διαδραστικό υλικό

   Μία νέα συνεργασία ξεκινάει παρέα με το Μπλε τετράδιο ΕξΑΕ . Στην σελίδα μας πλέον θα μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Με την βοήθεια της σελίδας Μπλε τετράδιο ΕξΑΕ και της εφαρμογής Live worksheets δημιουργούμε δραστηριότητες όπου οι μαθητές μπορούν να κάνουν επανάληψη και αυτοαξιολόγηση. Επίσης, υπάρχει άφθονο υλικό από αξιόλογους εκπαιδευτικούς.
   Σας επισυνάπτω τους αντίστοιχους συνδέσμους .





Follow & Like: Teacher's Blog

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία - Εκπαιδευτικός

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Προτάσεις του Teacher’s Blog για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

  



   Η παγκόσμια ημέρα για τον εορτασμό των μουσείων έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου με σκοπό να αναδείξει τις συλλογές των μουσείων. Κάθε χρόνο γίνονται διάφορες δωρεάν δράσεις όπως εκθέσεις, θεατρικές αφηγήσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια, μουσικές παραστάσεις σε όλα τα μουσεία του κόσμου. Φέτος όμως δεδομένης της κατάστασης η ημέρα θα εορταστεί ψηφιακά. Το Teacher’s Blog προτείνει κάποια μουσεία τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε διαδικτυακά:

·         Το Μουσείο της Ακρόπολης (https://www.theacropolismuseum.gr/el) προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από ειδικά διαμορφωμένες ψηφιακές εφαρμογές, εκπαιδευτικά έντυπα, μουσειοκατασκευές και προβολές.

·         Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (https://cycladic.gr/)είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Προσφέρει online εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά, videos από προηγούμενες εκθέσεις και ψηφιακές συλλογές.

·         Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (https://www.mthv.gr/) είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Περιλαμβάνει εικονική περιήγηση, online παιχνίδια, τρισδιάστατες απεικονίσεις.

·         Το Μουσείο Μπενάκη (https://www.benaki.org/index.php?lang=el) Το φιλοξενεί στους τρεις ορόφους αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της Ελληνικής ιστορίας και τέχνης από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς. Δίνεται η δυνατότητα για εικονική περιήγηση στους χώρους του, να ανακαλύψει κανείς τις συλλογές του μουσείου αλλά και να βρει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά.

·         Στον ιστότοπο της Εθνικής Πινακοθήκης (http://corfu.nationalgallery.gr/start) θα βρείτε μια σειρά από ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά παιχνίδια που θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες.

 

 

Τα Μουσεία σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Καλή περιήγηση!

Επιμέλεια:

Καλαματιανού Αμαλία,

Εκπαιδευτικός

Follow & Like:Teacher's Blog

 


Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα