Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Παιχνίδια για να κάνετε τα ταξίδια σας απόλαυση

Οι διακοπές και τα ταξίδια έχουν ξεκινήσει. Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα έλεγα συνήθως βαριούνται τις μεγάλες αποστάσεις. Τι μπορείτε να κάνετε για να διασκεδάσετε λοιπόν κατά την διάρκεια του ταξιδιού;

Να παίξετε παιχνίδια με κέφι και φαντασία! Ο οδηγός μπορεί να συμμετέχει μόνο αν νιώθει ότι μπορεί να συνδυάσει οδήγηση και παιχνίδι ή να έχει βοηθητικό ρόλο.

Πάμε λοιπόν;

·       Διάβασε την πινακίδα: Με τις πινακίδες των διερχόμενων αυτοκινήτων μπορείτε: 1. να φτιάξετε νέες φράσεις με τα γράμματα π.χ. ΑΙΖ= Άλογο Ιερό Ζώο, 2. να βρείτε από πόλη ή χώρα είναι το κάθε αυτοκίνητο, 3. να κάνετε γρήγορες νοερές προσθέσεις .

·       Τι υπάρχει μέσα στο μανάβικο;: Ένας παίκτης βάζει στο μυαλό του κάτι που μπορούμε να βρούμε μέσα σ’ένα μανάβικό και οι υπόλοιποι παίκτες του κάνουν ερωτήσεις π.χ. είναι φρούτο; , είναι κόκκινο; , με σκοπό να βρουν τι έχει στο μυαλό του. Προσοχή οι απαντήσεις πρέπει να είναι: Ναι/Όχι/ Ίσως, για να είναι το παιχνίδι διασκεδαστικό και να έχει διάρκεια.

·       Μάρκες αυτοκινήτου: Παρατηρήστε τα διερχόμενα αυτοκίνητα, όποιος αναγνωρίσει τις περισσότερες μάρκες είναι ο νικητής.

·       Συνέχισε την ιστορία: Ο πρώτος παίκτης ξεκινά την ιστορία, «Μια φορά και έναν καιρό…» και η ιστορία συνεχίζεται, ο επόμενος παίκτης  πρέπει να επαναλάβει όσα είπε ο προηγούμενος και να συμπληρώσει. Ο τρίτος παίκτης επαναλαμβάνει όσα είπαν οι προηγούμενοι και συμπληρώνει το δικό του μέρος. Όποιος κάνει  λάθος την ιστορία χάνει και το παιχνίδι αρχίζει από την αρχή.

·       Αλφαβήτα: Ο οδηγός λέει την αλφαβήτα, ο πρώτος παίκτης του λέει «στοπ» , εκείνος λέει δυνατά το γράμμα που σταμάτησε, όλοι οι παίκτες ψάχνουν να βρουν : ΟΝΟΜΑ-ΖΩΟ-ΠΡΑΓΜΑ από αυτό το γράμμα. Όποιος τα βρει πρώτος λέει «στοπ», αν είναι σωστά είναι ο νικητής του γύρου.

·       Γίνε στιχουργός: Ξεκινήστε εσείς έναν στίχο και ζητήστε από τα παιδιά να τον συνεχίσουν κάνοντας ρίμα. Έχει πολύ πλάκα!

·       Βρες το τραγούδι: Όσο το τραγούδι παίζει στο ραδιόφωνο κάθε παίκτης πρέπει να βρει τον τίτλο του τραγουδιού αλλά και το όνομα του ερμηνευτή. Όποιος βρει τα περισσότερα είναι και ο νικητής.

Η φαντασία είναι το μεγαλύτερο εργαλείο σας για να έχετε ένα διασκεδαστικό και ήρεμο ταξίδι. Για πότε θα φτάσετε, δεν το φαντάζεστε!

Διάβασε επίσης: Φιλαναγνωσία και στις καλοκαιρινές διακοπές

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & Like:

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα