Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Η αξία της αγκαλιάς στη ζωή μας

Η αξία της αγκαλιάς θεωρείται θεμελιακή για τη ψυχοσωματική εξέλιξη του ανθρώπου. Όταν αγκαλιάζουμε κάποιον εκφράζουμε πολλά συναισθήματα όπως:


·         την αγάπη μας,

·          την αποδοχή,

·         τη χαρά,

·         την ευτυχία,

·         την ασφάλεια,

·         την κατανόηση

·         την συμπαράσταση

·         την λύπη μας.

 Η αγκαλιά εκφράζει τόσα συναισθήματα με μία μόνο πράξη, χωρίς λόγια. Αυτό είναι και το στοιχείο που την κάνει και μοναδική.

Όταν αγκαλιάζουμε ένα παιδί, μεταδίδουμε ένα αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και προστασίας, αγάπης, κατανόησης και αποδοχής. Η αξία της αγκαλιάς θεωρείται θεμελιακή για τη ψυχοσωματική εξέλιξη του ανθρώπου.


Τι σημαίνει για έναν άνθρωπο, να έχει πάρει αγκαλιές κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας;

Όταν αγκαλιάζουμε το παιδί, παίρνει το μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή το αποδεχόμαστε ολοκληρωτικά, κάθε κομμάτι του εαυτού του. Είναι μια μαγική στιγμή, που όταν επαναλαμβάνεται σταθερά, το βοηθά να μεγαλώνει με εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα. Η αγκαλιά βοηθάει στην ανάπτυξη ανθρώπων με ενσυναίσθηση, συναισθηματική επάρκεια, κατανόηση και αποδοχή των άλλων. Σημαντική είναι επίσης η εσωτερική δύναμη και αποδοχή. Οπότε;

Οι αγκαλιές δεν είναι ποτέ αρκετές!

Διαβάστε επίσης: Αγκαλιά και παιδί. Ποια τα οφέλη της;

Επιμέλεια: Λάλο Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & Like: Teacher's Blog


Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα