Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Γιατί να γίνω εθελοντής ;

   Θυμάμαι πολύ έντονα εκείνη την ημέρα που πήρα την απόφαση να γίνω εθελόντρια. Ήμουν στη δουλεία (πρακτική άσκηση με το Πανεπιστήμιο για την ακρίβεια) και συζητούσα με μια κύρια για το πως κατάφερε και είναι στη ζωή, χάρη στη δωρεά μυελού των οστών μιας εθελόντριας. Η ιστορία της με συγκλόνισε. Κάτι μέσα μου τρόμαξε, κάτι μου έλεγε να «κάνω το σωστό», να βοηθήσω και εγώ αφού μπορώ.

   Η συζήτηση έμεινε σε εκείνο το δωμάτιο. Οι σκέψεις μου όμως ταξίδευαν συνέχεια. Μήπως με το να γίνω εθελόντρια κάνω κακό στον εαυτό μου ; Εμένα θα με βοηθούσε κανείς; Υπάρχουν τόσοι εθελοντές, γιατί να γίνω και εγώ; Τόσα και άλλα τόσα έφερναν βόλτα στο μυαλό μου. Ώσπου μια μέρα, έχουν έρθει γιατροί για εθελοντική αιμοδοσία στο Πανεπιστήμιο. Αυτό ήταν, άρπαξα την ευκαιρία μου και από τότε αισθάνομαι άλλος άνθρωπος!

   Όταν είσαι εθελοντής:

-προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου, στο περιβάλλον

-νιώθεις γαλήνη με τον εαυτό σου

-αισθάνεσαι πως είσαι χρήσιμος και βοηθητικός για το κοινωνικό σου περίγυρο

-αγαπάς τον εαυτό σου

-αγαπάς και προστατεύεις το περιβάλλον

-σέβεσαι τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

   Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις και συναισθήματα όταν ακούω «εθελοντισμός». Δεν είναι ανάγκη όλα να έχουν κάποιο κέρδος, όταν μπορείς να προσφέρεις μη διστάσεις να το κάνεις (χωρίς να θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο). Δοκίμασε το από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, και θα δεις και εσύ την σπουδαιότητα του εθελ9οντισμού.

 

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow &Like:Teacher's Blog

Διάβασε επίσης:  Η σημασία του εθελοντισμού

 

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα