Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα, η ομορφότερη εποχή του χρόνου! | Προτάσεις βιβλίων

Χριστούγεννα, η ομορφότερη εποχή του χρόνου! Φωτάκια παντού, στολισμένα σπίτια, χαμόγελα και ζεστές ψυχές.

Το πιο όμορφο κλίμα δηλαδή για να χουχουλιάσετε παρέα με τα παιδάκια σας κάτω από το στολισμένο δέντρο, με συντροφιά ζεστή σοκολάτα κι ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο.

Το Teachers Blog  λοιπόν σας προτείνει:

Ο Καρυοθραύστης

(Ε.Τ.Α. Χόφμαν)

Συγγραφέας: Leysen An (πρωτότυπη αφήγηση)

Εκδότης: Μεταίχμιο

5+ ετών

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η Κλάρα και ο αδερφός της ο Φριτς λατρεύουν τις γιορτές! Κάθε χρόνο ο θείος Ντροσελμάγερ τούς κάνει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο. Φέτος δίνει στην Κλάρα ένα ξύλινο στρατιωτάκι, έναν καρυοθραύστη. Στον Φριτς δεν αρέσει ο καρυοθραύστης, πιστεύει ότι είναι ένα ανόητο παιχνίδι, αλλά η Κλάρα λατρεύει τα μεγάλα, γλυκά του μάτια. Και τη νύχτα ανακαλύπτει ότι ο καινούριος της φίλος μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να σπάει καρύδια. Κάποτε ήταν ένας γενναίος στρατιώτης που ερωτεύτηκε μια πριγκίπισσα…(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Ένα δέντρο μια φορά

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εκδότης: ΚΑΛΕΝΤΗΣ

6-9 ετών

Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει σ’ έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουνε να θυμηθούνε κάτι... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

Γράμματα στο έλατο κρυμμένα

Συγγραφέας : Κατρίνα Τσάνταλη

Εκδότης: Διόπτρα


Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι. Ήταν το πιο μικρό, το πιο κοντό και πιο άσχημο δέντρο που είχε δει ποτέ! Ψάχνοντας όμως ανάμεσα στα κλαδιά, βρήκε ένα γράμμα κλεισμένο με κόκκινο βουλοκέρι και με σφραγίδα από τον Βόρειο Πόλο. Περιείχε οδηγίες πώς να φτιάξει μόνη της γιορτινά και πολύ ιδιαίτερα μαγικά στολίδια. Την επόμενη μέρα βρήκε και άλλο ένα γράμμα και μετά ένα τρίτο…

κι έτσι η μικρή Νίνα ανακάλυψε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστικό για μια νέα, ευτυχισμένη χρονιά!


Μια μοναδική ιστορία για το δώρο της Ευγνωμοσύνης, για να αναγνωρίζουμε όλα τα όμορφα που έχουμε στη ζωή μας!

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Συγγραφέας: Kristina Stephensen

Εκδότης: Δεσύλλας

4+ ετών

«Ανοησίες! Και τί με νοιάζουν εμένα τα Χριστούγεννα;»

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων. Πέφτει χιόνι! Όλοι είναι έτοιμοι να κρεμάσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να τραγουδήσουν τα κάλαντα! Όλους τούς έχει κυριέψει εορταστικός ενθουσιασμός.

Όλους εκτός από τον Σκρουτζ. Τον ίδιο τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματά του. Όμως αυτή την Παραμονή Χριστουγέννων θα τον επισκεφθούν τρία πνεύματα…

Σ’ αυτή την ωραία διασκευή της κλασικής ιστορίας του Κάρολου Ντίκενς θα δούμε αν ο Σκρουτζ θα μάθει ποιο είναι το πραγματικό, το μαγικό νόημα των Χριστουγέννων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου»)

 

Ελπίζω να τα απολαύσετε…

Με αγάπη η δασκάλα σας,

Σπυριδούλα


Follow & Like: Teacher's Blog

Δείτε επίσης: 


Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα