Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Προτάσεις Χριστουγεννιάτικων παιδικών βιβλίων

Το τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα, ένα βιβλίο. Ένα ακόμη καλύτερο δώρο, να το διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας.

Στο σημερινό άρθρο θα σας προτείνω κάποια χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο παρέα με τα παιδιά σας. Μπορείτε να τα διαβάσετε, να τα δραματοποιήσετε, να τα κάνετε δώρο στους μικρούς σας φίλους.

Για να δούμε λοιπόν:

·       Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη!

Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι χαρακτήρες, στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

·       Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου

Το πρωί των Χριστουγέννων, ένα φανταχτερό κουτί με κόκκινο περιτύλιγμα βρισκόταν κάτω από το δέντρο. Κι όμως, δεν ήταν για την Άννα. Ούτε για τον αρκούδο της. Αμέσως, οι δύο φίλοι άρχισαν να ψάχνουν τον παραλήπτη, χωρίς να ξέρουν ότι κρατούσαν στα χέρια τους το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου!

Μία συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία για το μεγάλο δώρο της φιλίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

·       Ο κουραμπιές Γιεσγιές!

Μαθήματα αυτοσεβασμού και διαφορετικότητας από τον πιο γλυκό ήρωα!

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι…(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

·       Ο πολικός αστέρας

Αναρωτήσου πού θέλεις να πας…

 

Ένα αγοράκι ξεκινάει ένα ταξίδι, µε το µυαλό του γεµάτο ερωτήσεις για τον κόσµο γύρω του. Υπάρχουν όµως τόσα µονοπάτια να ακολουθήσει κανείς, τόσες πινακίδες που δείχνουν πού να πας… Αποφασίζει λοιπόν να πάρει το µονοπάτι που ακολουθούν οι περισσότεροι, ώσπου αισθάνεται όλο και πιο έντονα ότι έχει χαθεί. Τότε είναι που ανακαλύπτει τον δικό του Πολικό Αστέρα, που γίνεται η πυξίδα του και του δείχνει τον δικό του δρόµο…

 Μακάρι ο καθένας από εµάς να µπορούσε να βρει και να ακολουθήσει το αστέρι του – και να ενθαρρυνόταν να το κάνει. Πόσο διαφορετικός θα ήταν τότε ο κόσµος µας… Ο Πολικός Αστέρας µας ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Τζέιν Γκούντολ  (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Επιμέλεια άρθρου:

Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

 

Follow & LikeTeacher's Blog

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα