Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Baby, it's hot outside | Προστατεύοντας το βρέφος από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας εποχή, λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε θάλασσες και ακτές να διασκεδάσουμε και να ξεκουραστούμε. 
Ισχύει όμως το ίδιο και για τα μωράκια μας; 

Η ακτινοβολία του ήλιου ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες δεν είναι παιχνίδι πόσο μάλιστα για τα μικρά παιδιά και βρέφη που χρειάζονται επιπλέον προστασία. 

Ορίστε λοιπόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για τα μικρά μας:

Ντύστε τα μωράκια σας με ελαφριά και ποιοτικά ρούχα. Προτιμήστε τα βαμβακερά γιατί το σώμα έτσι αναπνέει καλύτερα. 

Καπέλο και γυαλιά το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού. 

Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε ώρες αιχμής. Είναι σημαντικό το καλοκαίρι να περνάμε χρόνο σε δροσερούς χώρους και οι μετακινήσεις μεταξύ 11.00 π.μ. με 4.00 μ.μ. είναι, θεωρώ, οι πιο δύσκολες. 

Σημαντική είναι επίσης η ενυδάτωση. Όπως ισχύει για τους μεγάλους, έτσι ισχύει και για τους μικρούς. Δεν παραλείπουμε λοιπόν να προσφέρουμε νερό, φρούτα και λαχανικά στα παιδιά καθ’ ολη την διάρκεια της ημέρας προς ενυδάτωση τους. 

Πρωινές ή απογευματινές ώρες είναι οι ιδανικές για κολύμπι και παιχνίδι στην θάλασσα, πάντοτε με τα απαραίτητα αξεσουάρ του καλοκαιριού συν αντιηλιακό. 

Αγαπάμε εννοείται το καλοκαίρι και τον ήλιο, προστατεύουμε όμως τον εαυτό μας αλλά και τα παιδιά μας από την ακτινοβολία και την ζέστη. 
Εσείς πώς προστατεύετε το βρέφος σας; 

Επιμέλεια άρθρου
Λάλου Σπυριδούλα 
Εκπαιδευτικός 

Follow & Like:

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Η σημασία του χαμόγελου στην ανάπτυξη του παιδιού

Χαμόγελο, ένα μειδίαμα στο πρόσωπο, μία ελαφριά έκφραση, κυρίως του στόματος και των ματιών, χωρίς φωνή. Κάτι τόσο απλό αλλά τόσο σπουδαίο, ...

Δημοφιλή Άρθρα