Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αποχαιρετώντας την πιπίλα

Η πιπίλα είναι το καταφύγιο και πολλές φορές η ασφάλεια των παιδιών όταν νιώθουν ότι κάτι αλλάζει. Καταλαγιάζει τον φόβο, το κλάμα,  την ανασφάλεια και δεν είναι λίγες οι φορές που αντικαθιστά τον μητρικό θηλασμό. Ωστόσο δεν είναι τόσο αθώα σε σχέση με την οδοντοστοιχία των παιδιών αλλά και την ορθή άρθρωση σε μεγαλύτερη ηλικία (2-3 ετών). 

Για να γίνει ομαλά η μετάβαση και η αποκοπή της πιπίλας μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

·       Ενθαρρύνετε τον αποχωρισμό της πιπίλας.

 

Όσο κουραστικό κι αν είναι μη σταματάτε να εξηγείτε στο παιδί σας πως δεν χρειάζεται πλέον την πιπίλα. Είμαι σίγουρη πως αυτός ο τρόπος δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικός, αξίζει όμως την προσπάθεια.

 

·       Δωρίστε την πιπίλα.

 

Εξηγείστε στο νήπιο σας πως καλό θα ήταν να χαρίσει την πιπίλα του σε κάποιο μωράκι που την χρειάζεται περισσότερο ή ακόμη και να την χρησιμοποιεί μόνο για τις κούκλες και τα παιχνίδια του.

 

·       Ζητήστε ενισχύσεις.

 

Ζητήστε από τον οδοντίατρο να μιλήσει στο παιδί σας για το τι κάνει η πιπίλα στα δόντια του και γιατί πρέπει να την εγκαταλείψει.

 

·       Αφήστε τη στο σπίτι

 

Προσπαθήστε στις εξόδους σας να μην τη παίρνετε μαζί ή αλλιώς να μην την εμφανίζετε.  Σιγά σιγά θα πάψει να είναι απαραίτητη.

 

Είναι βέβαιο πως ο αποχωρισμός της πιπίλας δεν είναι εύκολή υπόθεση, εκτός βέβαια αν δεν την χρησιμοποιήσατε ποτέ. Ίσως ακόμη και η νεράιδα της πιπίλας να βοηθούσε. Όπως και να έχει χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Σίγουρα θα τα καταφέρετε!

 

Επιμέλεια άρθρου: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & LikeTeacher's Blog

Δείτε επίσης: Γιατί ο μητρικός θηλασμός είναι η πιο σημαντική τροφή για το παιδί;

Πηγή : https://ali-ish.com

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Η σημασία του χαμόγελου στην ανάπτυξη του παιδιού

Χαμόγελο, ένα μειδίαμα στο πρόσωπο, μία ελαφριά έκφραση, κυρίως του στόματος και των ματιών, χωρίς φωνή. Κάτι τόσο απλό αλλά τόσο σπουδαίο, ...

Δημοφιλή Άρθρα