Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Η σπουδαιότητα του ευχαριστώ: Προσωπική εμπειρία


Το σημερινό άρθρο είναι από αυτά που αγαπώ, είναι από αυτά που ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες.

Δεν είχα διάθεση να καθίσω στο γραφείο να δουλέψω σήμερα, έτσι αποφάσισα να πάρω το ποδήλατο μου και να βρω ένα ωραίο μέρος έξω. Αμέσως σκέφτηκα το αγαπημένο μου πάρκο, έχει ένα υπέροχο καφέ εκεί, μουσική χαλαρή, πουλιά που κελαηδούν και παιδιά που παίζουν (επιπλέον πηγή έμπνευσης για μένα).

Στην διαδρομή μου, συνάντησα υπαλλήλους καθαριότητας που για να περάσω από το δρόμο έπρεπε είτε να σταματήσω και να κάνω κάποια παράκαμψη είτε να περιμένω να σκουπίσουν και ύστερα να περάσω. Επιλέγοντας την δεύτερη περίπτωση, με χαμόγελο έλεγα «Καλημέρα», «Καλή συνέχεια», «Καλή εβδομάδα». Κάποιοι με κοίταξαν περίεργα και άλλοι ανταποκρίθηκαν με πλατύ χαμόγελο. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;

Πόσο δύσκολο είναι να λέμε μια «Καλημέρα»; Ένα «Ευχαριστώ» ίσως;

Σύμφωνα με έρευνες το ευχαριστώ μας δίνει δύναμη να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, να νιώσουμε το συνάνθρωπό μας, να επιβραβεύσουμε μια πράξη του, να αναγνωρίσουμε τη σημαντικότητα της προσφοράς του, να τον κάνουμε να αισθανθεί πολύτιμος και ιδιαίτερος για εμάς.

Ύστερα από την διαδικτυακή μας ανταλλαγή απόψεων μου είπατε:

·       Σπάνια μιλάω στον κόσμο έξω, τρέχω να προλάβω τα δικά μου.

·       Πάντα μιλάω στον κόσμο που εργάζεται έξω, κάνουν σπουδαία δουλειά για να απολαμβάνουμε εμείς τα πάρκα και την πόλη καθαρή.

·       Δεν βλάπτει ένα «Καλημέρα».

·       Δεν μιλάω γιατί ούτε αυτοί μιλάνε.

·       Εννοείται πως λέω και με κοιτάνε σαν τρελή.

·       Εννοείται πως λέω, ακόμη και μια Καλημέρα μπορεί ν’αλλάξει την μέρα του άλλου.

    Με αφορμή όλα αυτά λοιπόν θα ήθελα να σας πω πόσο σπουδαία είναι η ευγένεια, πόσο σημαντικές είναι αυτές οι λέξεις (Καλημέρα, Ευχαριστώ). Σας προκαλώ να το δοκιμάσετε και θα δείτε πόσο όμορφα θα νιώσετε εσείς πρώτα και ύστερα θα κάνετε ακόμη έναν άνθρωπο να χαμογελάσει.

Η ευγένεια και η χαρά είναι μεταδοτική. Ας κολλήσουμε όλοι…

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το σημερινό μου άρθρο, σημαίνει πολλά για μένα!

Διαδώστε λοιπόν

Με αγάπη,

Η δασκάλα σας

Σπυριδούλα

Πηγές άρθρου; ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ!

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα