Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Τι και αν έξω κάνει κρύο και βρέχει εμείς μέσα διασκεδάζουμε! | Δραστηριότητες στο σπίτι

 Ο χειμώνας έχει κάνει, επιτέλους, την εμφάνισή του και φέρνει παρέα και την βροχή. Οι βροχερές μέρες συνήθως είναι οι πιο δύσκολές καθώς οι δραστηριότητες που κάνουμε με τα παιδιά μας έξω αναβάλλονται. Τι μπορούμε να κάνουμε ωστόσο για να περάσουμε όμορφα στο σπίτι τις βροχερές μέρες;

Τι και αν έξω κάνει κρύο και βρέχει εμείς μέσα διασκεδάζουμε!

 

·       Μαγειρέψτε παρέα!

Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε εύκολες συνταγές να κάνατε παρέα με τα παιδιά σας, είτε είναι μικρά είτε όχι.  Η μαγειρική είναι διασκεδαστική, βοηθάει να περάσετε αρκετό χρόνο μαζί και θα απολαύσετε τα αποτελέσματά της.

·       Χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης!

Διαλέξτε την αγαπημένη σας λίστα τραγουδιών και το μάθημα χορού ξεκινά. Μπορείτε να ανταλλάσσετε ρόλους, μία να είστε εσείς ο δάσκαλος και μία ο μαθητής. Πηδήξτε, φωνάξτε, τραγουδήστε και γίνετε για λίγο ξανά παιδιά και εσείς.

·       Ώρα να φτιάξετε τις ντουλάπες σας!

Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και αφήστε το παιδί σας να διαλέξει ελεύθερα ρούχα δικά σας ή του συζύγου σας.  Βγάλτε τα όλα έξω, ξεκινήστε δοκιμάζοντας και ύστερα τακτοποιώντας τα σε στοίβες όπως σας αρέσει. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μεταμορφωθείτε μαζί με τα παιδιά σας.

·       Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια!

Σίγουρα θα υπάρχει έστω κι ένα επιτραπέζιο μέσα στο σπίτι σας. Αφήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές στην άκρη και το παιχνίδι ξεκινά. Διοργανώστε έναν όμορφο διαγωνισμό και απολαύστε το παιχνίδι.

·       Ώρα για ταινία!

Διαλέξετε τις αγαπημένες σας ταινίες, φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα και χουχουλιάστε αγκαλιά στον καναπέ σας!

Οι βροχερές ημέρες είναι κι αυτές επιπλέον μέρες για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας! Δεν είναι κακό να μένουμε σπίτι ίσα ίσα είναι απόλαυση!

Εσείς τι κάνετε τις βροχερές ημέρες;

Δείτε επίσης: 3+1 Δραστηριότητες Κινητικής Εκτόνωσης: Εσείς θα τις δοκιμάσετε;




Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα

Εκπαιδευτικός

Follow & LikeTeacher's Blog

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα