Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Εσείς το ξέρατε ότι τα τραγούδια βοηθούν στην ανάπτυξη του λόγου;

 Σύμφωνα με μελέτες, η μουσική ασκεί επιρροή στα παιδιά από την ημέρα που βρίσκονται στη κοιλιά της μαμάς τους. Η μουσική ηρεμεί τη μητέρα και ύστερα το βρέφος. Το ίδιο ισχύει και όταν το βρέφος έρθει στη ζωή . 

   Η μουσική χαλαρώνει το μωρό και το βοηθάει είτε να κοιμηθεί είτε να ηρεμίσει τις στιγμές της ημέρας που έχουν άγχος ή φόβο. Πόσες φορές έχετε και εσείς τραγουδήσει στα μωρά σας κάποιο νανούρισμα ή το αγαπημένο σας κομμάτι για να τα κοιμίσετε το μεσημέρι ;

   Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στην ευεργετική δύναμη που έχει η μουσική ακόμη και στην ομιλία των παιδιών.  Χρησιμοποιείστε παιδικά τραγούδια με ομοιοκαταληξία καθώς  βοηθούν στην ανάπτυξη της ομιλίας και του αλφαβητισμού. Το παιδί επαναλαμβάνει λέξεις που δεν γνωρίζει , αποτυπώνονται στη μνήμη του και ύστερα αφού κατακτηθούν είναι σε θέση να τις χρησιμοποιήσουν .

   Τα τραγούδια περιέχουν ρυθμό κάτι που αρέσει στα παιδιά. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν κάθε ευκαιρία, βοηθήστε τα παιδάκια μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους. Κλείστε τη τηλεόραση, ανοίξτε τη μουσική και τραγουδήστε. Η μάθηση γίνεται παιχνίδι και διασκέδαση.

 Διάβασε επίσης : Γιατί ο τρόπος που μιλάμε στα μωρά καθορίζει την ομιλία τους;

 

 Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

 Follow & LikeTeacher's Blog


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Πώς να διαχειριστώ τις αρνητικές σκέψεις ;

 Πώς να διαχειριστώ τις αρνητικές σκέψεις ;


Η Ψυχολόγος Χρύσα Παπακυργιάκη έχει την λύση σε αυτό το ερώτημα που παιδεύει πολύ κόσμο.

Μέσα από το κανάλι της στο YouTube μας παροτρύνει να σκεφτούμε .


Βρείτε το κανάλι του Ψυχής...Λόγος εδώ :PSYCH- WORDS

Επιμέλεια βίντεο : Χρύσα Παπακυργιάκη


Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα