Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Προετοιμασία για την επιστροφή στα θρανία

    Οι μέρες για το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζουν και έτσι μικροί, μεγάλοι δυσανασχετούν για το πως θα καταφέρουν να μπουν ξανά στους ρυθμούς του Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό στο σημερινό άρθρο σας έχω κάποιες μικρές συμβουλές για να εγκλιματιστείτε και εσείς σιγά σιγά.


   Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολος και πρωτόγνωρος καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, την χρήση μάσκας, την διατήρηση αποστάσεων, την απομάκρυνση και αποκοπή από αγαπημένα μας πρόσωπα. Το καλοκαίρι ωστόσο και αυτό δεν άφησε όμορφη επίγευση καθώς πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρκαγιές, έχασαν την περιουσία τους καθώς χάθηκε και μεγάλο μέρος πρασίνου απ’όλη την Ελλάδα.

   Όλα τα παραπάνω στάθηκαν οι αιτίες τα παιδιά να έχουν καταπιεστεί και επωμιστεί μεγάλο ψυχολογικό και κοινωνικό φορτίο. Καλό θα ήταν λοιπόν ως γονείς και εκπαιδευτικοί να φροντίσουμε για την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

   Σχετικά με την προετοιμασία για το σχολείο:

·       Ξεκινήστε με μικρές ευχάριστες νύξεις πως πλησιάζουν οι μέρες για το άνοιγμα του σχολείου.

·       Μην είστε και εσείς κατηφής για την επιστροφή.

·       Υπενθυμίστε την χρήση μάσκας που τυχόν μπορεί να έχει ξεχαστεί λόγω καλοκαιριού και ανοιχτών χώρων.

·       Σιγά σιγά προσπαθήστε να οργανώσετε το πρόγραμμα ύπνου του παιδιού με σκοπό να «ρυθμιστεί» ο οργανισμός του στο πρωινό ξύπνημα αλλά και στον βραδινό ύπνο που θα είναι σαφώς πιο νωρίς από τις διακοπές.

·       Καλό θα ήταν τα γεύματα του πρωινού και του μεσημεριανού να σερβίρονται τις ώρες που το παιδί έτρωγε όταν πήγαινε σχολείο.

·       Σημαντική οφείλει να είναι η μείωση της έκθεσης στην τηλεόραση αλλά και στα βιντεοπαιχνιδια.

·       Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωσχολικά βιβλία για να υπάρχουν ψήγματα επαφής με το σχολείο.

·       Τέλος, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε μικρές επαναλήψεις μέσα από παιχνίδια για να είναι όσο το δυνατό πιο διασκεδαστικές για τα παιδιά.

   Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιέσουμε επιπλέον τα παιδιά καθώς όπως προείπαμε είναι ήδη φορτισμένα. Επιδιώκουμε την ομαλή επανένταξη στο σχολείο, με χαρά και παιχνίδι.

Με αγάπη,

Η δασκάλα σας

Λάλου Σπυριδούλα Μαρία


Follow & Like: Teacher's Blog

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα