Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Tips για να βοηθήσετε το παιδί σας να διαβάζει πάντα στο γραφείο του

   Μέσα σε όλα τα μηνύματα που ανταλλάξαμε φέτος το καλοκαίρι ήταν και οι απορίες σας σε διάφορα θέματα όπως: «Πώς θα πείσω το παιδί μου να κάτσει στο γραφείο του για να διαβάσει;»

   Έτσι σήμερα σας έχω κάποιες συμβουλές για να γίνει το διάβασμα παιχνιδάκι…και στον χώρο που «πρέπει». Ως εκπαιδευτικός προτείνω στους γονείς η μελέτη να πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο κάθε μέρα. Ο κατάλληλος χώρος είναι το δωμάτιο του παιδιού, αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να διαμορφωθεί μία γωνιά στο σπίτι που θα είναι μόνο για το διάβασμα.

Τα tips λοιπόν έχουν ως εξής:

1.     Δημιουργούμε συγκεκριμένο χώρο όπου το παιδί θα μελετά.

2.     Τοποθετούμε σε αυτόν πράγματα που το παιδί αγαπά.

3.     Φροντίζουμε να έχει ήρεμα χρώματα.

4.     Ο χώρος οφείλει να είναι ήσυχος για να μην αποσπάτε η προσοχή του παιδιού.

5.     Εξηγούμε στο παιδί πως ο χώρος μελέτης είναι αυτός, όπως χρησιμοποιείτε για παράδειγμα εσείς το γραφείο σας όταν θέλετε να δουλέψετε, έτσι πρέπει να κάνει και εκείνο.

6.     Μπορείτε να κάνετε την εξής συμφωνία «Εσύ θα μελετήσεις στο γραφείο σου και εγώ μετά θα έρθω να δούμε μαζί τι έκανες. Ή όταν ολοκληρώσεις το διάβασμα μπορείς να έρθεις με τη τσάντα σου στο σαλόνι να δούμε παρέα τι μελέτησες».

   Πρέπει να γίνει κατανοητό και σαφές στο παιδί πώς ο καθένας έχει το χώρο του, έτσι και η μελέτη των μαθημάτων πρέπει να γίνεται στον προσωπικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για το παιδί. Είναι θέμα επιμονής, υπομονής και συνήθειας. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Δείτε επίσης: Tips για να οργανώσετε το γραφείο σας

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & LikeTeacher's Blog

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα