Τα Χριστούγεννα πλησιάσουν και ο στολισμός του δέντρου και του σπιτιού φυσικά είναι άκρως απαραίτητος. Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε όλοι είναι λογικό να μην υπάρχει διάθεση. Σκεφτείτε όμως πως είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας αλλά και εσείς να νιώσετε ευχάριστα.
Σας προτείνω λοιπόν να δοκιμάσετε τα
χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζύμη αλατιού.
2 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό
Και μπόλικη φαντασία.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη απλώστε
αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο. Μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε κουπ - πάτ ή ότι άλλο βολεύει εσάς για να δώσετε μορφή στη
ζύμη. Μη ξεχάσετε να ανοίξετε τρύπες στα στολίδια σας για να μπορέσετε να τα
κρεμάσετε.
Τώρα για το στέγνωμα υπάρχουν 2 επιλογές. Η
μία είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους. Βέβαια θα χρειαστείτε πάνω
από 48 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς. Η δεύτερη επιλογή είναι να τα βάλετε στο
φούρνο στους 80 βαθμούς για περίπου 4 ώρες. Φυσικά μην σκεφτείτε να ανεβάσετε
τη θερμοκρασία για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε
είναι να σπάσουν, να κάνουν φουσκάλες ή ρωγμές. Αν τα στεγνώσετε στο φούρνο,
μόλις τον κλείσετε αφήστε τα μέσα να κρυώσουν μόνα τους.
Και επιτέλους ήρθε η ώρα για τα χρώματα.
Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και να στολίσει τα στολίδια σας. Χρώματα,
χρυσόσκονη, πούλιες… ό,τι θέλετε εσείς.
Ύστερα, τα στολίδια σας
είναι έτοιμα να κοσμήσουν το δέντρο και το σπίτι σας.
Αναμένουμε τις φωτογραφίες
σας….Καλή διασκέδαση!
Επιμέλεια: Λάλου
Σπυριδούλα Μαρία
Εκπαιδευτικός
Follow & Like : Teacher's Blog
*Τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στη Google