Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Γιορτή της μητέρας : Παραμύθι


   Μητέρα, μανούλα, μαμά…. Η σημαντικότερη προσωπικότητα στην ζωή μας, μαζί με τον μπαμπά. Μας φέρνει στον κόσμο και ύστερα υπάρχει μόνο για μας. Μας δίνει την αγάπη της, την ζωή της ολόκληρη. 
   Στις 10 Μάιου λοιπόν, γιορτάζουμε την ύπαρξη της μανούλας στον κόσμο αυτό. Έτσι σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ένα όμορφο παραμύθι για την γιορτή της μητέρας. Το παραμύθι τουτο, περιγράφει την άνευ όρων αγάπη της μητέρας προς τα παιδιά της. 
   Ελπίζω τα παιδάκια να ξετρελάθουν κι εκείνα με την αφήγησή του. Σας αφήνω τα στοιχεία του καθώς και αντίστοιχο βίντεο. 

Τίτλος : "Θα σ'αγαπώ ό,τι κι αν γίνει"
Συγγραφέας : Debi Gliori
Εκδόσεις: Πατάκη 
Εδώ μπορείτε να το διαβάστε : Θα σ'αγαπώ ό,τι κι αν γίνει
Το παραμύθι επίσης βρίσκεται και στο Ανθολόγια της Α' Δημοτικού. 
Σας αγαπάμε μανούλες, Χρόνια σας πολλά 

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα - Μαρία
Εκπαιδευτικός
Follow & Like: Teacher's Blog

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για την δημιουργία ασκήσεων online – Προτάσεις από το Teacher’s Blog


   Στην περίοδο αυτή που διανύουμε η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων έχει λάβει όλο και περισσότερο χώρο στις ζωές μας και ιδίως στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να ετοιμάζουν υλικό για τους μαθητές τους. Έτσι στο σημερινό άρθρο η εκπαιδευτικός Αμαλία Καλαματιανού, μας προτείνει κάποια διαδικτυακά εργαλεία για την δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού.

1.      https://quizizz.com/ : Το Quizizz είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αξιολόγησης που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν κουίζ για τους μαθητές τους. Μετά την ολοκλήρωση των κουίζ, οι μαθητές μπορούν να ελέγξουν τις απαντήσεις τους. Μπορείτε να δημιουργήσετε δραστηριότητες πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωση κενών κλπ.

2.      https://learningapps.org/: Το LearningApps.org είναι ένα εργαλείο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ασκήσεις για τους μαθητές σας. Περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών για δραστηριότητες.

3.      https://prezi.com/: Το Prezi είναι ένα ψηφιακό λογισμικό για τη δημιουργία διαδραστικών παρουσιάσεων.


4.      https://www.pixton.com/ : Με το Pixton μπορείτε να δημιουργήσετε κόμικ και ιστορίες εσείς και οι μαθητές σας.

5.      https://padlet.com/: Το Padlet είναι ένας ψηφιακός πίνακας που επιτρέπει στους συμμετέχοντες (μαθητές και καθηγητές) να συνεισφέρουν με καρφιτσώματα διαφορετικών εικόνων, βίντεο, αρχείων κειμένου, συνδέσμων και άλλων. Τα ψηφιακά εργαλεία για την τάξη όπως το Padlet παρακινούν τους μαθητές να συνεργαστούν και να προβληματιστούν σαν ομάδα.

   Τα εργαλεία αυτά σαφώς και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ύστερα, όπου θα βρίσκετε στις φυσικές τάξεις, για να κάνετε το μάθημα σας ακόμη πιο ενδιαφέρον. Το διαδίκτυο στην προκειμένη στιγμή δεν είναι λύση ανάγκης αλλά εργαλείο, όπου θέλει σωστή χρήση.


Επιμέλεια: Αμαλία Καλαματιανού
Εκπαιδευτικός
Follow & Like :Teacher's Blog


Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα