Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Γιατί επέλεξες ή δεν επέλεξες να ασχοληθείς με παιδιά;

Ένα ακόμη βιωματικό άρθρο ήρθε να πάρει την θέση του ανάμεσα σε τόσα επιστημονικά. Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις: «Γιατί επέλεξες ή δεν επέλεξες να ασχοληθείς με παιδιά;» και ιδού οι απαντήσεις σας.

·       «Από μικρός βοηθούσα πάντα τα αδέρφια μου με το διάβασμα. Ήμουν ο δάσκαλος του σπιτιού».

                   

·       «Επέλεξα το επάγγελμα του παιδαγωγού για όλα αυτά τα όμορφα ματάκια που σε κοιτάζουν με απορία και θαυμασμό».

 

·       «Το έργο του εργοθεραπευτή δεν είναι καθόλου εύκολο, το συναίσθημα όμως του ότι βοηθάς παιδιά είναι απερίγραπτο».

 

·       «Από μικρή με θυμάμαι να είμαι από τα παιδιά που έπαιζαν πάντα με παιδιά που είχαν δυσκολίες κι ότι προφανώς από τότε σαν να ήξερα τι ήθελα να κάνω… Ευτυχώς ως ενήλικη δεν το ξέχασα κι ασχολήθηκα με την ειδική αγωγή!»

 

·       «Παρόλο που αρχικά τελείωσα σχολή που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επέλεξα και δεύτερη σχολή για μικρότερες ηλικίες και έπειτα την ειδική εκπαίδευση, και εδώ και αρκετά χρόνια εργάζομαι πάνω σε αυτό διότι με γεμίζει χαρά καθημερινά, μου δίνει δύναμη και ειλικρινά αγαπώ αυτό το επάγγελμα. Είναι ευλογία να παίρνεις χαρά από τα παιδιά, στην προσφέρουν απλόχερα και ασταμάτητα».

 

·       «Δεν επέλεξα να ασχοληθώ με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά γιατί είναι απεριόριστη ευθύνη».

 

·       «Επέλεξα το επάγγελμα του γυμναστή σε σχολείο γιατί μόνο τα παιδιά ξέρουν τι θα πει χαρά ζωής και παιχνίδι».

 

·       «Από μικρή ήξερα ότι θέλω να γίνω δασκάλα! Ήταν το όνειρο μου, το πέτυχα και προσπαθώ καθημερινά γι’αυτό! Τα παιδιά είναι πηγή ζωής!»

 

Αυτά ήταν κάποια από τα μηνύματά σας! Διαβάζοντάς τα συγκινήθηκα πολύ! Σας ευχαριστώ πολύ που για ακόμη μια φορά μοιραστήκατε με όλη τη κοινότητα του Teachers Blog τις εμπειρίες και τα βιώματά σας. Μη ξεχνάτε τα παιδιά είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Τα παιδιά είναι όλη μας η ζωή.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Η δασκάλας σας,

Σπυριδούλα Λάλου

Διάβασε επίσης: Όμορφες ατάκες παιδιών


Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα