Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Επιστροφή στο σχολείο

Οι μέρες περνούν και η επιστροφή στο σχολείο και τη καθημερινότητα πλησιάζει. Οι περισσότεροι από εμάς τρέμουμε στην ιδέα της προσαρμογής στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα. Για να γίνει λοιπόν, ομαλά η μετάβαση από τις διακοπές και τη χαλάρωση αυτών στο πρόγραμμα πρέπει να κάνουμε μικρές καθημερινές προσπάθειες, ειδάλλως τα παιδιά αλλά και εμείς θα δυσκολευτούμε περισσότερο.

Έτσι καλό είναι:

·       Να αποφεύγουμε τα ξενύχτια που αυτομάτως οδηγούν και σε πρωινή αργοπορία. Μέρα με τη μέρα ο οργανισμός μας θα συνηθίσει στο πρωινό ξύπνημα και ύστερα θα είναι πιο εύκολες οι σχολικές μέρες.

·       Να μειώσουμε την επαφή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αφού το πρόγραμμα των διακοπών συνήθως είναι πιο χαλαρό και τα παιδιά κάθονται παραπάνω ώρες.

·       Να επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες, με λιγότερα γλυκά και έτοιμα φαγητά.

·       Να κάνουμε μικρές επαναληπτικές δραστηριότητες για την επιστροφή στο σχολείο.

Σημαντικό για να πετύχουμε την ομαλή μετάβαση από τις διακοπές στην καθημερινότητα είναι να προσπαθήσουμε και εμείς οι ίδιοι και όχι να ζητάμε από τα παιδία για παράδειγμα να κοιμηθούν νωρίς ή να μελετήσουν και εμείς να κάνουμε  το αντίθετο. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στα παιδία σας. Ξεκινήστε σιγά σιγά και θα πετύχετε μια αρμονική σχολική χρονιά.

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & LikeTeacher's Blog

 

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Πασχαλινές κατασκευές για το σχολείο🐞

  Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά στο σ...

Δημοφιλή Άρθρα