Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδία μας να βελτιωθεί στην ορθογραφία;

   Μπορεί κάποιους μαθητές να τους δυσκολεύει η Ιστορία, άλλους τα Μαθηματικά και άλλους η Ορθογραφία. Συχνά οι γονείς προβληματίζονται με το πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να γίνουν καλύτεροι στην ορθογραφία, γι’ αυτό και εγώ σήμερα σας παραθέτω μικρές συμβουλές:

·         Διασκεδαστικά παιχνίδια

   Το παιχνίδι πάντα ήταν και είναι μέσω έκφρασης, δημιουργίας και εκμάθησης. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη γραφή, όπως τα σταυρόλεξα, η κρεμάλα και άλλα παιχνίδια λέξεων, που είναι διασκεδαστικά για όλους.

·         Διάβασμα

   Με την έννοια διάβασμα δεν εννοούμε μόνο την καθημερινή μελέτη των σχολικών μαθημάτων αλλά την ενασχόληση με κάποιο ελεύθερο ανάγνωσμα. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να μάθει νέες λέξεις καθώς μέσα και από την οπτική επαφή με τις λέξεις δημιουργούνται γνωστικά σχήματα στων εγκέφαλο.

·         Δημιουργήστε έναν χώρο γραφής

   Έχοντας έναν συγκεκριμένο χώρο όπου το παιδί θα μπορεί να γράφει ανενόχλητο, θα έχει καλύτερη συγκέντρωση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του, τα λεγόμενα «λάθη απροσεξίας».

·         Γράψτε τις δικές σας ιστορίες

   Μια δημιουργική ιδέα για το παιδί είναι να γράφει τις δικές του ιστορίες ή να κρατάει ημερολόγιο. Εκεί η φαντασία αφήνεται ελεύθερη αλλά και η επαφή με το γράψιμο είναι τακτική.

·         Χρόνος

   Για να μάθει ένα παιδί ορθογραφία χρειάζεται χρόνος και επιμονή. Είναι όμως σημαντικό και το ίδιο το παιδί να γνωρίζει ότι είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να το βοηθήσουμε και να του λύσουμε τυχόν απορίες.

   Αν το παιδί σας τα πήγαινε πολύ καλά με την ορθογραφία και ξαφνικά αυτό άρχισε να αλλάζει τότε προτείνω να αναζητήσετε τα βαθύτερα αίτια αυτής της αλλαγής. Ίσως να οφείλεται ακόμη και σε ψυχολογικά αίτια.

 


Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία

Εκπαιδευτικός

Follow & Like Teacher's Blog

* Τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στη Google

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Δημοφιλή άρθρα

Τρόποι για να ενισχύσετε αναπτυξιακά το νεογέννητο μωρό σας

Από την έλευσή του το νεογέννητο, ένα μικρό πλάσμα, έχει θολή όραση, επικοινωνεί με το κλάμα, δεν μπορεί να στηρίξει το κεφάλι του και κουνά...

Δημοφιλή Άρθρα